Prada vs Louis Vuitton: Hvilket luksusmerke er det rette for deg?

Lyst til å unne deg et stort veskekjøp? Før du foretar en investering, les vår grundige guide om Prada vs Louis Vuitton, for å være sikker på at du kjøper fra riktig merke for deg.

Alle trenger å unne seg selv noen ganger, og dette kan inkludere en tur til spaet, en solo tur til fjells, eller å legge til en ny håndveske til samlingen din. Men når det kommer til å gi deg selv en gave i form av en designerveske fra luksusmerker, må du gjøre research først, siden de ikke er billige.

Designervesker fra anerkjente motehus kan koste tusenvis av dollar, og det er derfor du må sørge for at du gjør den riktige investeringen. Hvert designermerke har sin egen unike stil og ekspertise, så nøkkelen er å finne ut hvilken som passer best med dine preferanser og personlige stil.Husk at dette også er statussymboler! Luksuriøs mote kommer virkelig med bratte prislapper.

Videresalgsverdien av luksusvarer er en annen faktor du må vurdere når du handler, siden visse ting virkelig ikke holder verdien, som klær og småtilbehør.

Prada vs Louis Vuitton-vesker: hvilken er den beste?


Situasjonen med designervesker er imidlertid helt motsatt. En nøye utvalgt designerveske kan leve i samlingen din for alltid og til og med bli et verdifullt arvestykke for barna eller barnebarna når du gir videre (det er litt morbid, vi vet).

Hvis det å kjøpe og deretter selge håndvesker er hobbyen din, holder visse luksusprodukter verdien mye bedre enn andre. Et godt timet og gjennomtenkt kjøp og påfølgende salg kan virkelig gi deg en haug med penger som kan brukes på klær eller andre vesker.

Å kjøpe en luksuriøs designerveske er et viktig øyeblikk i livet ditt og fortjener å bli feiret. Etter å ha tatt den kloke avgjørelsen om å bruke en betydelig sum penger på en veske, må du finne designeren og modellen som passer best til din livsstil.

For å hjelpe deg med å ta fatt på denne nye og spennende reisen inn i moteverdenen, har vi satt sammen en liste over alt du trenger å vite om Prada vs Louis Vuitton før du velger vesken din (eller en annen gjenstand) fra begge merkene.

Ikke bare djevelen bærer Prada


Merket vi kjenner og elsker i dag, prada , ble grunnlagt i 1913 av Mario Prada som bodde i Milano. Designerhuset startet som et selskap for luksuriøse skinnvarer, men klarte ikke å gjøre en stor innvirkning på motescenen før barnebarnet hans, Miuccia Prada, overtok selskapet i 1978.

Miuccias første suksess var å lage en svart nylonryggsekk som prydet en trekantformet sølvetikett. Etter at ryggsekken ble utrolig populær, begynte hun å lage veske- og skodesign som ville bli fokus for motefolk som bodde i Japan, USA og Europa.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Prada (@prada)


I 1989 introduserte Prada en kolleksjon med konfeksjonsklær, landingssteder i overklassebutikker over hele verden. I dag konkurrerer Prada mot andre luksusdesignere som Louis Vuitton, Balenciaga, Gucci, Hermes og Versace.

Når det kommer til Pradas designstil, sies det at delene er en kombinasjon av klassisk og eksentrisk, og frumpy, men likevel hip. Det høres ut som ganske selvmotsigelse, men det fungerer.

Prada håndvesker trekk på norditalienske tradisjoner med eleganse og funky stoffer som fungerer sammen for å skape unike stiler som forblir relativt diskrete.

Miuccia Prada sa en gang: Jeg lager stygge klær av stygt materiale. Rett og slett dårlig smak. Men de ser bra ut til slutt. Vi skulle virkelig ønske vi hadde halvparten av denne selvtilliten.

Hvis du vil vurdere stilen din som sofistikert, men elsker å blande inn noen unike elementer her og der, er Prada-vesker et godt alternativ for deg.

Alt om Louis Vuitton

Louis Vuitton er det nest eldste luksusmerket som fortsatt er på markedet i dag, rett bak Hermès. Grunnleggeren, Louis Vuitton, lanserte merket i 1854 i motesenteret Paris, Frankrike.

Louis Vuitton ble en gang født inn i en bondefamilie og ble lært effekten av hardt arbeid og utholdenhet i ung alder, noe som til slutt utvidet seg inn i motekarrieren hans. Da han var 16, bestemte han seg for å gå 400 km fra hjembyen til Paris hvor han skulle starte et nytt liv for seg selv, og fortsette å bli en vellykket bagasjeprodusent.

Når han mestret håndverket med å lage bagasjerom for eliten (inkludert Napoleon IIIs kone, keiserinne av Frankrike), åpnet Louis Vuitton sin egen butikk som var fylt med lignende gjenstander som allerede hadde blitt store hits i bransjen.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Louis Vuitton (@louisvuitton)


Etter år med å lage kofferter, gikk Louis Vuitton bort, og selskapet hans ble overført til sønnen George, som fortsatte med å endre trykket på bagasjen deres og introdusere merkets LV-monogram. Det ikoniske monogrammet høstet en imponerende mengde berømmelse blant kjendiser og eliteklientellet.

I likhet med Prada tilbyr Louis Vuitton ganske mye konfeksjonsklær, og i senere tid har de begynt å styre mot mer streetstyle-plagg, spesielt når det kommer til herreklær. Alt som selges på Louis Vuitton er av eksepsjonell design og håndverk, laget med omhu og lidenskap.

Mange Louis Vuitton-vesker kan selges for mer enn kjøpesummen, og hvis du velger varene dine med viten, kan du til og med selge dem med fortjeneste om et par år.

Folk i luksusmiljøet omtaler ofte Chanel, Hermès og Louis Vuitton som den hellige treenigheten når det kommer til å plukke vesker som holder sin verdi. Hvis videresalgsverdi er viktig for deg, er dette noe du bør huske på!

Forskjeller Mellom Prada vs Louis Vuitton


Flere ting skiller Louis Vuitton og Prada, inkludert pris, videresalgsverdi, materialer brukt i produksjonen og stil.

Pradas varer er vanligvis rimeligere enn Louis Vuittons, noe som gjør det til et godt alternativ for motefolk som ikke er klare til å tømme bankkontoene sine.

Louis Vuitton er også mer populær og ettertraktet av kjendiser og motepåvirkere. Fordi Louis Vuitton er det mest verdifulle luksusdesignermerket i verden, er det tillatt å kreve en pen krone for tilbehør og vesker.

En annen hovedforskjell mellom de to merkene er stoffene de bruker til å lage veskene sine. Prada bruker vanligvis saffiano-skinn og Louis Vuitton bruker belagt lerret som ikke slites lett, og det er grunnen til at LV-vesker holder sin verdi.

Når det gjelder stil, er Prada mer elegant, klassisk og sofistikert, mens Louis Vuitton prøver å inkludere aktuelle trender i kolleksjonene sine. Prada er også mer populær blant en eldre demografi, mens Louis Vuitton er populær blant yngre, spirende moteentusiaster.

Fordi Louis Vuitton er så populær over hele verden, er det tonnevis av avslag i omløp, så undersøk merkevarens autentiseringsfaktorer før du kjøper en fra noen på Facebook Marketplace eller eBay.

Enda bedre, bruk bare en pålitelig forhandler som Motefil hvis du ønsker å score en veske på bruktmarkedet.

Våre toppvalg fra Prada vs Louis Vuitton

en. Skulderveske

Cleo skulderveske fra Prada

Få på dette FarFetch

Louis Vuittons Lammeskinn-preget monogram Pochette Coussin i svart

Få på dette Motefil

En skulderveske kan brukes til middag, til kjøpesenteret, eller mens du utforsker de brosteinsbelagte gatene i Italia. Det er en svært funksjonell veske og kan også pynte på antrekket ditt. Begge merkene selger ikoniske skuldervesker, men den rette for deg avhenger av din personlige stil.

De Cleo skulderveske fra Prada ($2400) er en absolutt klassiker som er laget av svart skinn, noe som gir den allsidigheten som hver veske burde ha. Den har den trekantede logoplaketten, en enkelt skulderstropp, magnetisk festelukking og et romslig hovedrom som komfortabelt kan inneholde alle dine mest dyrebare eiendeler.

Louis Vuittons Lammeskinn preget monogram Pochette Coussin i svart ($2 570 på Fashionphile) er fra designerens vårkolleksjon 2021 og er laget med mykt, hovne lammeskinn. Den elegante vesken har en justerbar og avtagbar stropp slik at den kan brukes som skulderveske eller bæres som clutch.

Veskens frontklaff åpnes for å avsløre et rosa interiør med flere lapp- og glidelåslommer. For en skjønnhet!

to. Mini vesker

Få på dette FarFetch

Damier Ebene Alma BB av Louis Vuitton

Få på dette Motefil

Å rocke en minibag kan være et stort statement på arrangementer eller når du drar på byen for en kveld ute i helgen. Før du forplikter deg til en minibag, vær sikker på at den passer til mobiltelefonen din ved å sammenligne mål.

Prada sin Mini skulderveske ($1500 på FarFetch) er en virkelig tidløs crossbody- eller skulderveske som er laget av svart skinn og hengt opp i en sølvkjedestropp. Vesken har tradisjonelt milanesisk håndverk, et vattert mønster, merkets logo foran, et elegant design og et interiør fylt med glidelommer.

De Damier Ebene Alma BB av Louis Vuitton ($1 495) er dekket av designerens signaturbrune Damier-dekkede lerret. Bagen i minibowling-stil har en mørkebrun okseskinnkant, glidelåser som vikles rundt, topphåndtak rullet i skinn, en solid base og et romslig interiør med lapplomme. Denne minivesken kan brukes med både dressede og uformelle antrekk.

3. Tote Bags

Få på dette FarFetch

Empreinte Monogram Giant Onthego GM i svart ($3 095) fra Louis Vuitton

Få på dette Motefil

En veske er en slitesterk, allsidig og stilig løsning på alle veskeproblemene dine. Den kan bære bokstavelig talt alt du trenger å transportere uten å knekke eller gå i stykker. I tillegg lager de fantastiske gaver til venner og kjære på bursdager eller høytider.

Prada's Bow Detail Tote Bag ($1470) skriker sofistikert og er perfekt for å ta med inn på kontoret eller til college-timer. Denne vesken er utsmykket med designerens signaturtrekantlogo og har en sløyfedetalj foran. Den er laget med skinn på utsiden og slitesterk nylon på innsiden og har to topphåndtak som er komfortable nok til at du kan bære vesken i timevis.

De Empreinte Monogram Giant Onthego GM i svart ($3 095) fra Louis Vuitton er nesten for fin til å bruke. Kanskje den bare skal vises i stuen din?

Vesken er laget av monogrampreget kalveskinn og har to topphåndtak i tillegg til to lengre stropphåndtak. Den har messingutstyr og har et vilt romslig, oransje interiør som er fylt med lapp- og glidelåslommer.

Prada mot Louis Vuitton Gjensalgsverdi


Hvis du regner med å selge Prada-vesken din videre, ikke forvent å tjene penger, siden veskene deres ikke er så populære i det tidligere elskede håndveskemarkedet.

Men Louis Vuitton på den annen side ... avhengig av veskens stil og alder, kan du selge den for mer enn du betalte. Selv Louis Vuitton-veskene som ikke setter pris på verdi, vil sannsynligvis selge til en pris som er ekstremt nær det du betalte for den, noe som gjør Louis Vuitton til en veldig trygg investering når det kommer til tidløse klassiske vesker.

I tillegg til LVs klassiske vesker som fortsetter å gå opp i pris år etter år (som Neverfull, Alma, Pochette Metis, etc.), er veskene deres i begrenset opplag fra ulike samarbeid vanligvis de som skyter i været siden de er svært etterspurt , så husk det når du handler etter dine neste investeringsvesker.

Hvis du har tenkt på å bruke Louis Vuitton-vesken din i noen år og deretter selge den, må du behandle den med den største forsiktighet. Selv om LV-vesker er laget for å vare evig med materialer av høy kvalitet og utmerket håndverk, må du fortsatt være oppmerksom på værets elementer og hvordan du oppbevarer dem.

Louis Vuitton-vesker skal aldri være i direkte sollys og bør ikke brukes i regnet eller oppbevares i fuktige skap. Hvis LV-vesken din blir våt, er det viktig å tørke av fuktigheten så snart som mulig for å forhindre varig skade som kan påvirke videresalgsprisen.

Du må også holde Louis Vuitton-vesken din unna fett, dufter eller sminke, så hvis du drar rundt på sminkeartikler, sørg for at de er sikret i en lekkasjesikker kosmetikkveske.

For å garantere en høy gjensalgsverdi for vesken din, oppbevar den i en støvpose når du ikke bruker den.

Konklusjon På Prada vs Louis Vuitton


Designeren som passer for deg avhenger virkelig av din personlige klesstil og intensjonen din med vesken. Prada er definitivt det rette valget for profesjonelle kvinner som elsker tidløse og moderne stiler som har et snev av særhet. I tillegg kan Prada være snillere mot lommeboken.

Men hvis du er en veskefanatiker og videresalg av brukte vesker gir deg uendelig glede, er det å satse på Louis Vuitton. Designeren egner seg også best for moteentusiaster som liker å følge dagens trender.

Den eneste ulempen med å kjøpe en Louis Vuitton-veske med den hensikt å selge den etterpå, er at du må være utrolig forsiktig med hvordan du behandler vesken. Dette betyr at du absolutt ikke kan sette den på gulvet i baderomsboden når du går ut og drikker med vennene dine.

Hvis du er bekymret for din evne til å ta vare på en så dyr veske, bør du kanskje vurdere å kjøpe en veske fra en rimelig designer. Disse inkluderer Tory Burch , Trener og Kate spade . Selv om disse posene ikke vil sette pris på verdi, trenger du ikke bekymre deg for å ødelegge noe som koster deg mye penger.

Få flere luksuriøse mote-ideer

25 dyreste klesmerker i verden

Gucci vs Louis Vuitton: Hvilket merke er riktig for deg?

Marc Jacobs vs Tory Burch: Hvilken er den beste investeringen?

Bla gjennom alle luksusmoteinnlegg

Top