Er Dooney & Bourke et luksusmerke? Her er det du trenger å vite

Er Dooney & Bourke et luksusmerke, og kan det sammenlignes med andre store navn som Louis Vuitton eller Gucci? Her er alt du trenger å vite.

Shopping i disse dager kan være litt overveldende mellom alle trendene, gjøre og ikke gjøre og merkenavn. Hvis du elsker å legge til unike og lekne ting til garderoben din, er du sannsynligvis kjent med merket Dooney og Bourke . Selskapet designer superfasjonable tilbehør som håndvesker, armbånd, kofferter, bagasje, klokker og mer.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Dooney & Bourke (@dooneyandbourke)
Etter å ha oppnådd mainstream suksess, forgrenet merket seg og skapte en kleslinje fylt med gensere, skjerf og jakker. Den har også lagt til en fottøylinje slik at kundene kan kle seg i Dooney & Bourke fra topp til tå.

Fordi det amerikanske selskapet selger varer av høy kvalitet som kan være mer på den dyre siden, er det mange som lurer på om Dooney & Bourke er et luksusmerke. Vi tar opp dette og mer i artikkelen nedenfor!

Historien om Dooney & Bourke


Dooney og Bourke ble grunnlagt i 1975 av Peter Dooney og Frederic Bourke. Da merket først startet, spesialiserte det seg på trendy håndvesker og hverdagsvesker som raskt fikk en kultfølge.

Dooney & Bourke følte seg inspirert av USAs rike historie i fine skinnartikler, alt fra postposer og salvesker, hele veien til tidlig militærutstyr. De to grunnleggerne jobbet sammen for å skape en distinkt blanding av klassiske og moderne stiler, som er kjennetegnet for hver kolleksjon som ble lansert av merket.

Kremfarget og brun crossbody-veske

Få dette kl Dooney og Bourke

Monogram crossbody Dooney & Bourke-veske

Få dette kl Dooney og Bourke

Dooney & Bourke lanserte med ideen om at de kunne gjøre en forskjell i lærvareindustrien. Merket er dypt forpliktet til tidløs allsidighet, holdbarhet, kvalitet og å følge gjeldende stiler og trender. Dooney & Bourke bruker kun de beste materialene og lærhåndverket for å lage unike håndvesker.

Med mer enn 40 års erfaring har Dooney & Bourke mestret kunsten å lage blendende og holdbare vesker som får deres heldige eiere til å skille seg ut.

På begynnelsen av 2000-tallet ble Dooney & Bourkes vesker høyt elsket av Hollywoods mest populære kjendiser og unge kvinner som Lindsay Lohan, Mischa Barton og Emma Roberts. Mischa fungerte til og med som Dooney & Bourke-talemodell og stilte for flere av merkets kampanjer.

Den kjente skuespillerinnen Hayden Panettiere hadde til og med muligheten til å designe en unik linje for Dooney & Bourke, kalt It Bags, som fløy ut av butikkens hyller.

Håndveske i kamelskinn

Få dette kl Dooney og Bourke

Lavendel Dooney & Bourke håndveske

Få dette kl Dooney og Bourke

I løpet av de siste to tiårene har Dooney & Bourke hatt det seriøst moro med å eksperimentere med grafikk. For eksempel er det et samarbeid med Disney, og bruker noen av de mest bedårende Disney-bildene på veskene. Merket etterlignet også Louis Vuitton og dekket noen av veskene sine med sammenlåsende Ds og Bs.

Som andre merkevarer av høy kvalitet, er det flere falske Dooney & Bourke-vesker som flyter rundt på internett, slik at folk kan nyte stilen uten å bruke de store pengene på de dyre veskene deres. Imidlertid mangler knockoff-vesker mange av merkets autentiseringsfaktorer og faller raskt fra hverandre.

Faux Dooney & Bourke-vesker har maskinvarefunksjoner som er lettere i vekt, har forskjellig trimming og serienummer. I tillegg vet du at hvis en skinnveske selges for under $100, kan det være for godt til å være sant.

Dooney & Bourke Price Point


Dooney & Bourke-håndvesker varierer i pris fra $150 til $500, avhengig av størrelse og stil. De mest populære veskene inkluderer Saffiano Shopper , Monogram Hobo , og Florentinsk veske .

Black Saffiano Shopper

Få dette kl Dooney og Bourke

Monogram Hobo

Få dette kl Dooney og Bourke

Krem florentinsk veske

Få dette kl Dooney og Bourke

I dag tilbyr Dooney & Bourke fortsatt alle sine mest populære varer for kvinner, sammen med lærvarer og klær for menn. Deres klassiske vesker kommer med justerbare stropper og forskjellige farger, samt utvendige lommer for noen.

Den har også en sportskolleksjon fylt med skuldervesker, vesker og crossbody-vesker inspirert av statlige fotballag som University of Clemson. Det er ingen bedre måte å vise din støtte til statens college-fotballlag enn ved å rocke en skoleinspirert Dooney & Bourke-kamp rundt i byen og til kampene.

Er Dooney & Bourke et luksusmerke?


Mens den vellykkede Dooney og Bourke merkevaren ga sine europeiske jevnaldrende som Louis Vuitton, Hermes og Gucci løp for pengene da merket først kom inn på high-end håndveskemarkedet med sine stilige håndvesker, det har blitt liggende i støvet.

Det er allment kjent at Dooney & Bourke-produkter er laget av materialer av utmerket kvalitet, lær og håndverk, men merket anses absolutt ikke som luksus. Designermotehus som Gucci, Louis Vuitton, Hermes, Ralph Lauren, Prada og Versace er på et mye annet nivå enn Dooney & Bourke.

Dooney & Bourke regnes som et rimelig luksus-/premiummerke på nivå med andre respektable merker som Kate Spade, Michael Kors og Coach. Dette gjør den til et flott alternativ for folk som vil ha en veske av bedre kvalitet enn de som selges i butikker eller Aldo.

Hvis du er usikker på hvor mye du vil bruke en veske fra et luksusmerke, kan du begynne med en fra Dooney & Bourke hjelpe deg med å måle dette. Hvis du ender opp med å bruke håndvesken din på 400 dollar daglig, kan du være klar til å bruke 1000 dollar på dyre designervesker fra slike som Gucci.

Siste tanker


Avslutningsvis regnes Dooney & Bourke som et rimelig designermerke i motsetning til de luksuriøse heavyhitters som dominerer moteindustrien.

Dooney & Bourke-veskene omfatter imidlertid en viss særhet og følelse av moro som mange av de større merkene ikke har. Hvis du er sugen på iøynefallende utskrifter og stilig design, kan en Dooney & Bourke-veske passe bedre for deg enn Gucci, Balenciaga eller Prada.

De som allerede har fire til fem Dooney & Bourke-vesker i kolleksjonen sin, bør definitivt begynne å prøve seg på merkevarens sko- og tilbehørskolleksjoner, da vi garanterer at du vil elske dem like mye.

Få flere mote-ideer

Swarovski VS Pandora: Hvilken er den beste investeringen?

Gucci vs Louis Vuitton: Hvilket merke er riktig for deg?

Er Bulova et luksusmerke? Her er det du trenger å vite

Bla gjennom alle luksusmoteinnlegg

Top