Å handle varme og uklare klær kan være forvirrende med en rekke alternativer der ute. Hvis du har problemer med å velge riktig stoff, sjekk ut vår guide til forskjellene mellom kashmir vs mohair .
Når du handler klær, er det forskjellige naturlige fibre å vite om. Du har alpakkaull, angoraull, merinoull, ren kashmir og mer. Disse ullstoffene lager flotte gensere, skjerf, hansker, sokker, kåper og til og med kjoler.
Og når det kommer til den spesifikke typen ull du bør få, avhenger det av dine behov og hvor kald plasseringen din er. I dagens artikkel dykker vi dypere inn i forskjellene mellom kashmir vs mohair spesifikt. Begge er luksuriøse fibre som er lett tilgjengelige ikke bare i USA, men også rundt om i verden.
Kashmirull er et mykt, silkeaktig materiale laget av underull til Kashmir-geiter. Den har en luksuriøs, smørmyk følelse som har resultert i at den av noen har blitt ansett for å være det fineste, mest luksuriøse materialet i moteindustrien.
Siden kashmirgeiter vanligvis bare produserer 200-300 g kasjmir per år, er det også utrolig vanskelig å få tak i, noe som gjør det dyrere enn andre typer ull på markedet.
Mohair er en type ull som kommer fra den tyrkiske angorageiten. Mohair er silkeaktig, myk, luftig og har en høy glans. Dette naturlige stoffet er slitesterkt og holder formen godt, noe som gjør det perfekt for gensere eller skjerf. Mohair er også varmt - men ikke så varmt som kashmir.
Før vi begynner på forskjellene deres, la oss også erkjenne noen av likhetene som kashmir og mohair deler.
De har begge superfine tråder, uslåelige isolerende egenskaper, høy glans og de er hypoallergene, noe som er fantastisk hvis du har sensitiv hud. I tillegg deler de egenskaper som de fleste naturlige fibre gjør: de er fukttransporterende, luktbestandige og relativt flekkbestandige.
Men gitt at både kashmir og mohair er avledet fra dyr, er det en veldig reell mulighet for at noen mennesker kan finne materialene irriterende og kløende, selv om dette er sjeldent. Det er alltid best å sjekke først før du investerer i dyre klær.
La oss nå snakke om de viktigste forskjellene deres.
Mohair og kashmir er begge hentet fra geitehår, selv om hver kommer fra en annen geiterase. Cashmere er den myke ullen til en Kashmir-geit, mens mohair kommer fra Angora-geiten. Sør-Afrika er hjemsted for de største mohairfarmene i verden.
Det meste av kashmir produseres av Kina og Mongolia, der Kashmir-geitene er innfødte – faktisk leverer disse to landene opptil to tredjedeler av denne fine ullen.
Det er også viktig å merke seg at mohair ikke skal forveksles med angorastoff. Mohairfiber kommer fra angorageiter, mens angorastoff kommer fra pelsen til angorakaniner.
Cashmere er mykere enn mohair, som kommer av hvordan kashmirfibre klynger seg sammen, og hvor tynn fiberen naturlig er. Dette gjør kasjmirstykker ultrafine og utrolig lette – perfekte for en rekke bruksområder, fra gensere til tepper.
Mohair er også mykt og luksuriøst, men ikke så mykt å ta på som kashmir. Den lange underpelsen av mohair har et definert krøllemønster som er silkemykt, men etter skjæring blir underullet blandet med det grove, rette beskyttelseshåret som påvirker den generelle teksturen.
Av denne grunn skilles mohairfibre vanligvis for forskjellige bruksområder: de mer delikate, finere fibrene går mot å lage klær, og de grovere fibrene brukes til å lage tepper. Noen ganger blandes mohair med silke for å gi stoffet mer mykhet.
Selv om mohair ikke er så lett som kashmir, er det sterkere og mer holdbart. Dette betyr at stoffet tåler høyere temperaturer bedre, og du kan til og med legge det i en vaskemaskin, i motsetning til kashmir. Vi anbefaler imidlertid å ta ekstra forholdsregler når du gjør dette: bruk en vaskepose for å unngå å strekke varene dine, bruk varmt eller kaldt vann og en skånsom syklus.
Ren kashmir er definitivt dyrere enn mohair. Dette er hovedsakelig fordi kashmirgeiter produserer en så begrenset mengde ull per år sammenlignet med de fleste andre geiter og sauer.
Som vi nevnte, produserer kasjmirgeiten omtrent 200-300 g kasjmir per år, mens en angorageit kan produsere 3,6-7 kg – det er så mye som 23 ganger mer! Det begrensede tilbudet gjør at det er sjeldnere og derfor koster mer.
I tillegg til dette, siden kashmir naturlig er mykere og mer luksuriøs følelse, er mange villige til å betale mer for det også av denne grunn.
Når dette er sagt, kommer den totale prisen på brikkene til slutt ned til hvilket merke du kjøper fra – noen merker produserer kashmirbiter for mindre enn $100, mens designermerker kan øke prisene uavhengig av stoffet. Noen forhandlere blander også kashmir med andre fibre, enten for å forbedre det eller for å redusere kostnadene.
På den annen side er ikke mohair like eksklusivt som kashmir, men det kan også være ganske dyrt siden det også regnes som et varmt, luksuriøst stoff.
Både kashmir og mohair er perfekte for å produsere tepper, luksuriøse plagg, gensere, kåper, skjerf, hansker og kjoler.
Men som vi allerede har nevnt, brukes grovere mohairfibre også til å lage tepper, tepper, sofaer, veggstoffer og til og med teddybjørn plysj og dukkeparykker!
Som du sikkert kan forestille deg, er kashmir dyrere enn mohair. Dette betyr at kasjmirgensere vil være mer populære enn mohair. Kvaliteten på stoffet veier opp for prisforskjellen og gjør det verdt å kjøpe en genser av høy kvalitet laget av begge materialene.
En klassisk stripete genser er i høy grad en skandinavisk stift, så hvis du vil kle deg som dine favoritt minimalistiske Scandi-mote-influencer, bør du sjekke ut denne Trakthals Pure Cashmere-genser fra COS.
Den er supermyk å ta på, ultra-elegant og forhøyet. Laget med 100 % kashmir, den er designet med senkede skuldre for en avslappet passform – og du kan bruke den med enten jeans, bukser, skjørt, skreddersydde shorts, skinnleggings og mer.
For et elegant antrekk som du kan bruke på mindre kjølige dager, ta tak i Alzou Mohair Blend Crop Cardigan fra Jacquemus. Det er en uklar cardigan som har en knappelukking foran på brystet for en subtil Y2K-estetikk. Den kommer i fire forskjellige farger og inneholder en blanding av 50 % mohair, 36 % polyamid og 14 % ull.
Disse sære stripete Uniqlo-hansker er laget med 100 % kashmir, og de er den perfekte fargen til et ellers vanlig antrekk. For bare $50 per par, er disse hanskene garantert å holde fingrene og hendene varme og stilige på samme tid.
For noe litt mer luksuriøst, disse designer taupe mohair hansker fra Raf Simons er den virkelige avtalen. De er laget med 67 % mohair, 28 % nylon og 5 % ull – en alt for luksuriøs blanding for $230 per par.
Både kashmir og mohair brukes mest til skjerf og wraps.
De brodert anagram kashmirskjerf fra Loewe sitter på en prislapp på $350, og selv om det er merket som et kashmirskjerf, er det laget med 90% ull og kun 10% kashmir.
Dette supert elegant mohairrutet skjerf fra Acne Studios er uklar, komfortabel og stilig også. Den er laget med en mohairblanding med uklare frynser og detaljert med Acne Studios-logoen. Hvis du er interessert i statement-designer, bør du definitivt ta denne opp. For $310 er det bare noen få dollar billigere enn kashmir-motstykket fra Loewe.
Skal du på vinterfest snart? De Mimani Cashmere Maxikjole fra Altuzarra er en sjarmerende genserkjole som er det perfekte valget for en formell fest. Den er laget av 100 % kashmir med lange ermer for å holde deg varm. Kombiner denne med elegante høye hæler og en statement-designerfestveske for en look som vil stjele hjerter denne sesongen.
For en uformell dag ute, vurder Løs mohair strikket kjole fra Silk Maison. Det er en feminin minimalistisk kjole som blusser ut til en avslappende silhuett, og du kan bruke denne med et elegant belte hvis du synes den er for eske for deg.
Så hvilken bør du få? Det kommer an på hva du leter etter.
Hvis budsjettet ditt er stramt, og du vil ha et stoff som ikke er for masete å rengjøre, vil vi si at du er bedre å investere i mohair fremfor kashmir. Dette stoffet er billigere og vil fortsatt føles mykt mot huden din. Dessuten er den ikke like utsatt for å miste formen som kashmir, hvis du ved et uhell mishandler den.
Men hvis du vil ha et kvalitetsmateriale som varer i flere tiår når det tas godt vare på og som alltid ser vakkert ut, kan kashmir være det bedre valget. Uansett, begge stoffene er flotte klesplagg – og de er begge naturlig miljøvennlige!
Vi håper du likte vår analyse av kashmir vs mohair! For flere lignende artikler, sørg for å sjekke ut innleggene nedenfor.