25 britiske luksusmotemerker du vil elske

Hvis du er ute etter å oppdage noen nye luksuriøse motemerker med en elegant britisk stil, så er du på rett sted siden vi har samlet 25 britiske luksusmotemerker du trenger å vite om.

Storbritannia har produsert mange utrolige motemerker gjennom årene som er kjent for dristige, slående konfeksjonsklær og motetilbehør. Hver sesong viser London Fashion Week det beste Storbritannia har å tilby innen luksusmote, med innovative og kreative nye design.

Denne listen over de 25 beste britiske luksusmotemerkene samler noen arvemerker som er noen av de beste luksusmotehusene og nyere, nyere merker som vokser raskt i popularitet som du virkelig trenger å vite om. Så enten du leter etter en ny skinnveske eller en superstilig kjole, vil du garantert finne noe du elsker i denne listen!25 britiske luksusmotemerker

1. Alexander McQueen
 Hvite Alexander McQueen oversized sneakers

Få på dette Nordstrøm

Alexander McQueen er et av de britiske luksusmerkene som ble kjent på 1990-tallet med banebrytende kolleksjoner og ekstraordinære catwalkshow. McQueen ble opplært på Savile Row, og skapte tilpassede herredresser før han deltok på masterkurset på Central Saint Martins, hvor han finslipte sine håndverk og begynte å lage unike samlinger.

Sarah Burton, Alexander McQueens assistent er nå den kreative direktøren for merket, og fortsetter arven fra McQueen ved å designe utsøkte kolleksjoner hver sesong som er stadig populære.

Disse klassiske overdimensjonerte joggesko er bare ett eksempel på de dristige, edgy Alexander McQueen estetikk som merket er kjent for.

2. Burberry
 Britiske luksusmotemerker: Burberry

Få på dette Burberry

Burberry er en av de mest kjente, typisk britiske luksusmerkene som har vært en stift i moteindustrien i hundrevis av år og til og med mottatt en kongelig garanti.

Burberry ble grunnlagt i 1856 av Thomas Burberry, og selskapet fokuserte først på utendørsklær, og Burberry ble raskt kjent for sine utrolige trenchcoats. Disse trenchcoatene ble brukt ofte i første verdenskrig på grunn av deres praktiske egenskaper, og designet har ikke endret seg siden tidlig på 1900-tallet.

Trenchcoats er fortsatt noen av de mest populære stykkene fra Burberry men håndveskene deres er også så vakre. Nå med Riccardo Tisci som kreativ leder, Burberry fortsetter å lage lekre kolleksjoner hver sesong.

3. Stella McCartney
 Beige Stella McCartney Liten Falabella Shaggy Deer Faux Leather Tote

Få på dette Nordstrøm

Stella McCartney , datter av Paul McCartney, grunnla sitt eget luksuriøse motemerke på begynnelsen av 2000-tallet. Hun presenterte sin første kolleksjon da hun ble uteksaminert fra Central Saint Martins i 1995, som ble modellert av Naomi Campbell og Kate Moss, og viste seg å være en suksess.

Bare to år senere ble McCartney utnevnt til den kreative direktøren for det franske motehuset, Chloe. Som en livslang vegetarianer, Stella McCartney new bruker animalske materialer i designene sine og har nylig begynt å utvikle sine egne bærekraftige materialer for å bidra til å bekjempe klimaendringer.

De berømte Stella McCarney Falabella veske har blitt laget i mange forskjellige bærekraftige materialer gjennom årene for å vise merkevarens forpliktelse til å beskytte planeten.

4. Vivienne Westwood
 Svart Vivienne Westwood Ginnie Mini Jersey-kjole

Få på dette Vivienne Westwood

Vivienne Westwood kan ha startet fra en ydmyk begynnelse, men blir nå sett på som et unikt og oppfinnsomt high fashion-merke.

Vivienne Westwood startet i moteverdenen da hun åpnet punkbutikken sin på King’s Road på 1970-tallet – denne butikken ble raskt et møtested for Londons punkscene.

Den første Vivienne Westwood samlingen ble vist i 1980 og hver samling hadde et sterkt tema; selv den dag i dag, noen av de Vivienne Westwood Samlinger refereres fortsatt til på moderne måte.

5. Victoria Beckham
 Britiske luksusmotemerker: Victoria Beckham

Få på dette Nordstrøm

victoria beckham lanserte ikke navnet sitt før i 2008 etter at hun ble kjent på 1990-tallet som medlem av jentebandet Spice Girls. Luksusmerket hennes vokste raskt og i 2011 begynte det å bli vist som en del av New York Fashion Week.

Merket var først kjent for elegante og sofistikerte kjoler før det utvidet seg til stilige vesker og sko. I 2011, victoria beckham vant Årets designermerke under British Fashion Awards, og styrket merket som et topp britisk luksusmotehus.

Dette Dolman Langermet Cady Crepe Midi-kjole viser perfekt det elegante, victoria beckham design.

6. Mulberry
 Britiske luksusmotemerker: Mulberry

Få på dette Nordstrøm

Det britiske merket Mulberry er kjent for luksuriøse håndvesker av høy kvalitet som bare har vokst i popularitet siden merket ble grunnlagt i 1971.

Mulberry's vesker er kjent for sine materialer av topp kvalitet, inkludert luksuriøst skinn, og praktisk, minimalistisk design, noe som betyr at de er den ideelle hverdagsveske – akkurat som dette Liten Bayswater klassisk skinnveske med glidelås . Hver veske er også tilgjengelig i et bredt utvalg av farger, slik at du garantert vil finne et alternativ som passer din personlige stil.

Mulberry har tidligere samarbeidet med Alexa Chung, og veskene deres har blitt båret av Kate Winslet, Cameron Diaz og Victoria Beckham, så hvorfor ikke legge til en i garderoben din?

7. Jenny Packham
 Britiske luksusmotemerker: Jenny Packman

Få på dette Net-a-Porter

Hvis du leter etter en aftenkjole, må du virkelig ta turen til Jenny Packham . Dette luksuriøse motemerket er elsket av den britiske kongefamilien, med hertuginnen av Cambridge ofte sett i en vakker Jenny Packham kjole – Taylor Swift og Angeline Jolie har også blitt fotografert iført Jenny Packham kjoler.

Designene hennes henter inspirasjon fra vintagemote og inkluderer ofte fantastiske utsmykninger, som volanger, paljetter, glitter og fjær.

De Wonder off-the-skulder ryslet krystall-pyntet tyll kjole viser perfekt Packhams tidløse design som vil se utrolig ut på enhver formell begivenhet, med krystallene glitrende under lysene.

8. Halpern
 Rosa og oransje Halpern Asymmetrisk Ombre Paljettpyntet Mini Kaftan Kjole

Få på dette Neiman Marcus

Halpern kan være et nyere britisk luksusmerke, men de iøynefallende, glitrende designene har vist seg umiddelbart populære. Hvis du er ute etter en spesiell anledningskjole, så er Halpern merket du må gå for!

Michael Halpern presenterte den første Halpern samling i 2017 etter å ha studert ved Parsons School of Design og Central Saint Martins og deretter konsultert om Versace haute couture-kolleksjonen.

De Asymmetrisk Ombre Paljettpyntet Mini Kaftan Kjole , avbildet ovenfor, viser virkelig designestetikken til merket – med mange lyse farger, paljetter og retro-inspirerte silhuetter.

9. JW Anderson
 Britiske luksusmotemerker: JW Anderson

Få på dette Net-a-Porter

Motedesigner Jonathan Anderson studerte ved London College of Fashion før han lanserte merkevaren med samme navn i 2008, JW Anderson . Merket fokuserte først på herreklær, før de startet en damekolleksjon i 2010.

I 2015, JW Anderson skapte historie ved å bli det første merket som vant både designer for herreklær og dameklær på The Fashion Awards.

JW Anderson har en minimalistisk estetikk, med fokus på silhuetten, blant deres damekolleksjon og tilbehør – som perfekt vist av denne stilige Anchor Midi skulderveske i skinn trimmet filt .

10. TemperleyLondon
 Hvit Temperley London Ruth utsmykket crepe de chine jumpsuit

Få på dette Net-a-Porter

Alice Temperley grunnlagt temperley london i 2000, etter å ha studert ved Royal College of Fashion og Central Saint Martins for å finpusse håndverket hennes. Tiden hennes tilbrakt ved disse to britiske institusjonene vises gjennom hennes smarte silhuett og plettfrie håndferdige stykker.

I de siste årene har Alice Temperley blitt beskrevet som den 'engelske Ralph Lauren', så hvis du elsker de rene linjene og raffinerte estetikken til dette amerikanske merket, kommer du til å elske temperley london .

De glamorøse samlingene fra temperley london betyr at de er ideelle for formelle arrangementer eller spesielle anledninger, som vist av denne fantastiske Ruth utsmykket crepe de chine jumpsuit – perfekt for enhver luksuriøs brudedusj!

11. Simone Rocha
 Britisk luksus svart Simone Rocha Paljettskjørt T-skjortekjole

Få på dette Nordstrøm

irsk motedesigner, Simone Rocha , fulgte i hennes far, John Rochas fotspor. Simone Rocha gikk på National College of Art and Design og Central Saint Martins før hun viste sin første kolleksjon i 2010.

Merket har vokst raskt, etter å ha blitt båret av Michelle Obama og Kate Middleton, og Simone Rocha er nå på lager i Nordstrom i USA og Dover Street Market i London, samt har butikker i New York og London.

Simone Rocha er kjent for flytende, voluminøse silhuetter og delikate utsmykninger, som vist i denne T-skjortekjole med paljettskjørt .

12. Nicholas Kirkwood
 Britisk luksus svart Nicholas Kirkwood MAEVA Ankel Strap Pumps

Få på dette Nicholas Kirkwood

Fottøy designer, Nicholas Kirkwood etablerte sitt navngitte merke i 2005 og har siden blitt et av de beste britiske fottøymerkene.

Kirkwood gikk på Central Saint Martins og har siden vunnet på British Fashion Awards og BFC/Vogue Fund Awards. Hvis du er ute etter elegante sko av høy kvalitet, uansett anledning, da Nicholas Kirkwood er et flott merke å gå for.

Hælene som tilbys er spesielt fantastiske, spesielt Maeva ankelstropppumper , med et par-bak-utseende som vil passe en hel mengde antrekk.

13. Ted Baker
 Blå Ted Baker Lovez Off the Shoulder-kjole

Få på dette Nordstrøm

De Ted Baker merkevaren ble lansert på 1980-tallet og har siden blitt et populært luksuriøst motemerke over hele verden. De fargerike, lekne designene og rimelige prisene har vist seg å være populære i flere tiår.

Dette Lovez Off the Shoulder-kjole er det perfekte eksempelet på Ted Baker estetisk, med elegante og sofistikerte silhuetter og slående trykk, som denne overdimensjonerte pastellrosa og lilla blomsterdesignen.

Ted Baker tilbyr ikke bare vakre dameklær, men også vesker, sko, herreklær, hjemmeklær og barneklær.

14. Richard Quinn
 Svart og oransje Richard Quinn Floral Glove Sleeve Top

Få på dette Nordstrøm

Catwalk-showet av Richard Quinns første samling ble deltatt av dronningen, og han ble gitt den første Queen Elizabeth II-prisen, så Richard Quinn ble et populært britisk merke veldig raskt.

Quinn studerte BA Fashion Print ved Central Saint Martins, noe som vises tydelig i alle kolleksjonene hans som inkluderer enkle silhuetter og dristige, detaljerte utskrifter – blomster er en spesiell favoritt. I 2018 hadde Amal Clooney på seg en Richard Quinn kjole til Met Gala som forårsaket Richard Quinn å bli et must-have-merke i Amerika.

Vi elsker de tilpassede toppene, kjolene og skjørtene fra dette britiske merket, alle dekorert med oppsiktsvekkende blomstertrykk, som f.eks. Blomstret topp med hanskeermer .

15. Rixo
 Brun Rixo Palermo midikjole i sateng-jacquard

Få på dette Net-a-Porter

Rixo ble grunnlagt av bestevennene Henrietta Rix og Orlagh McCloskey i 2015 og har raskt blitt et britisk kultmerke.

Dette luksusmerket søker inspirasjon fra vintagemote, som vises gjennom retrosilhuetter og gammeldagse blomsterprint, men fokuserer på bærekraft og rimelige priser. Rixo har som mål å smigre kvinner i alle aldre og alle størrelser, så uansett hvem du er, kan du finne noe du elsker fra dette utrolige motemerket.

Denne 90-tallsinspirerte Palermo midikjole i sateng-jacquard er det perfekte eksempelet på Rixo merke, med en lett-å-bære silhuett og allsidig design som enkelt kan kles opp eller ned.

16. Molly Goddard
 Blå Molly Goddard Adelyn broderie anglaise-trimmet midikjole med volang i tyll

Få på dette Net-a-Porter

Molly Goddard skutt til berømmelse over hele verden da hennes tyllkjole ble båret av Jodie Comer i den populære TV-serien Killing Eve, noe som fikk alle til å ønske seg den samme rosa flytende kjolen. Hvis du vil legge til litt mer feminin moro til garderoben din, da Molly Goddard er et flott merke å gå for.

Goddard har blitt kjent for sin bruk av volanget tyll, som først begynte i hennes Central Saint Martins-avgangskolleksjon.

Siden hun grunnla merket sitt i 2015, har designene hennes blitt båret av slike som Rihanna og Edie Campbell, noe som har forårsaket Molly Goddard å bli en must-have designer i enhver luksuskolleksjon.

17. Emilia Wickstead
 Britisk luksus hvit og oransje Emilia Wickstead Kerrigan taft-faille cropped topp med blomstertrykk

Få på dette Net-a-Porter

New Zealand-født designer, Emilia Wickstead , studerte ved Central Saint Martins og internert ved Giorgio Armani og Vogue Magazine før hun grunnla sitt eget merke i 2007.

Designene hennes begynte å vises i Tatler og UK Vogue før Emilia Wickstead luksusvarer begynte å bli vist på London Fashion Week i 2012. De klassisk elegante designene har vist seg å være populære over hele verden, med utallige kjendiser iført Emilia Wickstead stykker.

Vi elsker de sofistikerte kjolene og matchende settene som er tilgjengelig fra dette britiske klesmerket, som dette Kerrigan blomstertrykk taft-faille cropped topp , som også har et matchende skjørt tilgjengelig.

18. Dyd
 Hvit Erdem Positano Floral Cotton Midi-kjole

Få på dette Nordstrøm

Dyd Moralıoğlu ble født i Toronto, men tilbrakte barndommen mellom England og Canada. I 2000, Dyd flyttet til London for å studere ved Royal College of Art og grunnla like etter merkevaren hans med samme navn.

De Dyd merkevaren fokuserer først og fremst på elegante, stilige dameklær, og vant British Fashion Council's Womenswear Designer of the Year-prisen i 2014 før de utvidet til herreklær i 2021.

Erdem sin avslappet, allsidig silhuett og feminine blomstertrykk viste seg å være populære i hele Storbritannia før merket begynte å bli lagerført i varehus i USA, inkludert Nordstrom.

19. Christopher Kane
 Rainbow Christopher Kane skjorte i bomullspoplin med blomstertrykk

Få på dette Net-a-Porter

Christopher Kane er en annen designer som studerte ved Central Saint Martins og internerte hos veletablerte britiske motemerker, som Giles Deacon før han grunnla sitt eget motemerke i 2006.

Hans aller første kolleksjon inneholdt lyse florescerende farger og massevis av minikjoler, som viste seg å være populær blant moteredaktører og er kreditert for å være en av grunnene til at fluorfarger var så populære sommeren 2007.

I årene siden, Christopher Kane har blitt kjent for sin bruk av farger, trykk og tekstur, og skaper iøynefallende design som er helt unike og feiret av moteredaktører hver sesong. Hans siste kolleksjon var inspirert av hans kjærlighet til å male i 2020-sperringene – som vist i denne nydelige Skjorte i bomull og poplin med blomstertrykk.

20. Olivia Von Halle
 Kremfarget Olivia Von Halle Carmel kashmir og silkeblandet sweatshirt og treningsbuksesett

Få på dette Net-a-Porter

Hvis du er ute etter luksuriøst loungetøy og nattøy, da Olivia Von Halle er merket for deg. Alle delene er laget med de mykeste, mest luksuriøse stoffene i de mest komfortable designene, så mye at du aldri vil ta av deg Olivia Von Halle stykker!

Olivia Von Halle jobbet først som trendprognoser for Louis Vuitton og Gucci før hun lanserte sitt navngitte merke i 2011. Olivia Von Halles plaggene er inspirert av den avslappende pyjamasen på 1920-tallet som ble brukt av slike som Coco Chanel, slik at du kan se superstilig ut mens du forblir så komfortabel.

Dette Carmel kashmir og silkeblanding sweatshirt og treningsbuksesett er et must-have i enhver garderobe!

21. Wales Bonner
 Grønt og gult Wales Bonner Star Chevron Rib Midi-skjørt

Få på dette Nordstrøm

Grace Wales Bonner er en ung, London-født motedesigner som raskt etablerte seg som en topp designer for herreklær før merket hennes utvidet til dameklær.

Hennes avgangskolleksjon fra Central Saint Martins, med tittelen 'Afrique', vant L'Oréal Professionnel Talent-prisen og sørget for at hun var et navn å se etter i den britiske moteindustrien.

De Wales Bonner merkevaren ble grunnlagt i 2014 og ble raskt kjent for luksuriøse herreklær som blandet engelsk arv med 'Afro Atlantic Spirit' for å skape helt unike design. Vi elsker at hun har utvidet seg til dameklær, og skapt helt fantastiske kolleksjoner.

22. Preen av Thornton Bregazzi
 Green Preen fra Thornton Bregazzi Florence minikjole med devoré-sateng med volanger med blomstertrykk

Få på dette Net-a-Porter

Preen av Thornton Bregazzi er et merke grunnlagt i 1996 av Justin Thornton og Thea Bregazzi, som blander maskulint med feminint og hardt med mykt for å skape moderne, uanstrengt kule klær. De var første gang med på catwalken under London Fashion Week i 2001 og har siden blitt et stift merke som må ses.

Preen av Thornton Bregazzi har vokst fra en liten butikk i Notting Hill til et merke som er lagerført på 5 kontinenter og har blitt båret av mange kjente fjes, inkludert hertuginnen av Sussex, Michelle Obama, Gwyneth Paltrow, Beyonce og Cate Blanchett.

Vi elsker deres nylige, Victoriana-inspirerte kolleksjon, hvor denne fantastiske Florence minikjole med volanger med blomstertrykk kommer fra.

23. Vampyrens kone
 Britisk luksus Black The Vampire's Wife The Heartbreaker cotton-velvet mini dress

Få på dette Net-a-Porter

Vampyrens kone ble grunnlagt av modellen Susie Cave, mens navnet var inspirert av mannen hennes, Nick Caves, uferdige bokprosjekt.

Vampyrens kone fokuserer på dristige silhuetter og slående stoffer for å skape iøynefallende kjoler. Silhuettene er feminine, med en vri fra 1950-tallet, ofte med puffermer, volanger og sløyfer, mens stoffene som brukes ofte er metalliske, slik at de virkelig glitrer i lyset.

Hvis du leter etter en liten svart kjole å legge til garderoben din, så er dette Heartbreaker minikjole i bomull og fløyel fra Vampyrens kone er perfekt for deg. Fløyelsstoffet gir kjolen en fantastisk teksturfinish med den tilpassede midjen og de voluminøse ermene som ser helt utrolig ut.

24. Paul Smith
 Rosa og gull Paul Smith Avery 58 mm Aviator solbriller

Få på dette Nordstrøm

Paul Smith grunnla sitt navngitte merke i 1970 som et merke for herreklær, men utvidet raskt til å omfatte mote for kvinner, vesker, tilbehør og dufter.

I 1976 reiste han til Paris for å vise sin herrekolleksjon, som raskt viste seg å være populær og den Paul Smith merkevaren begynte å vokse, med den første damekolleksjonen som ble lansert i 1993.

Paul Smith har blitt kjent for fargerike design og iøynefallende mønstre, noe som er eksemplifisert i den fluoriserende rosa flaggskipbutikken i Los Angeles. Vi elsker det dristige utseendet til disse Avery 58 mm Aviator solbriller , som perfekt viser den klassiske kjøpe leken design estetikk av Paul Smith .

25. Charles Jeffrey LOVERBOY


Charles Jeffrey LOVERBOY er et annet nytt motemerke du virkelig trenger å vite om.

Den skotske designeren studerte på BA motekurset ved Central Saint Martins og fortsatte deretter på MA-kurset ved det samme universitetet – for å finansiere sin MA startet Jeffrey LOVERBOY-klubbkveldene i Øst-London, og dette var hvordan merket hans begynte.

De glamorøse, kjønnsflytende designene har vist seg å være veldig populære, og har fått en LVMH-prisnominasjon, mens Charles Jeffrey har blitt sammenlignet med Alexander McQueen for måten designene hans snakker til den nåværende generasjonen på. Charles Jeffrey LOVERBOY-design har blitt båret av Harry Styles og Tilda Swinton, blant mange andre.

Vi håper du likte denne listen over de 25 beste britiske luksusmotemerkene! For mer luksuriøst moteinnhold, sjekk ut lenkene nedenfor

Top